امام على علیه السلام :

إن لَم تَکُن حَلیما فَتَحَلَّم فَإِنَّهُ قَلَّ مَن تَشَبَّهَ بِقَومٍ إِلاّ أَوشَکَ أَن یََ مِنهُم؛


اگر بردبار نیستى خود را بردبار جلوه بده (وادار کن)، زیرا کمتر کسى است که خود را شبیه گروهى کند و بزودى یکى از آنان نشود.
نهج البلاغه، حکمت 207







حضرت علی علیه السلام:

ألحِلمُ وَ ألاناةَ تَوأمانِ نتُیجُتهَما عُلو الهِمَّةِ.


بردباری و وقار دو همزادند که نتیجه آن بلندهمتی است.

بحارالانوار ج68 ص42


اِنَّکَ مُقَوَّمٌ بِاَدَبِکَ فَزَیِّنهُ بِالحِلمِ؛

تو با ادبت ارزش‌‏گذارى می‌شوى، پس آن را با بردبارى زینت بخش.

مشکاة الأنوار، ص 239، ح 689






 

گفتم: اى ابوعبدالله مرا نصیحت نمایید: حضرت فرمود، توصیه مى‏ کنم تو را به نه چیز که این نه چیز سفارش من است به کسانى که خواهان راه به سوى خداوند هستندو از خداوند مى‏ خواهم که به تو توفیق عمل به این سفارشات را بدهد.
سه تاى از این نه چیز در ریاضت نفس مى‏باشد
و سه چیز در حلم 
و سه چیز در علم.
این نه چیز را حفظ کن و آن را سبک مشمار. 

عنوان مى‏گوید: حواسم را کاملاً به حضرت جمع نمودن براى شنیدن آنچه حضرت مى ‏فرماید:
آنگاه حضرت فرمود: اما

آن سه چیز که در ریاضت نفس است.
بر حذر باش از اینکه آنچه را میل و اشتها به آن ندارى بخورى چون موجب حماقت و نادانى مى‏شود و نخور مگر هنگام گرسنگى و هر گاه خوردى حلال بخور و نام خداوند را بر آن ببر و بیاد بیاور حدیث پیامبر(ص) که مى‏فرماید: پر نکرده است فرزند آدم ظرفى را بدتر از شکمش. پس اگر ناچار از خوردن هستى ثلث معده را غذا بخور و ثلث آن را براى نوشیدنى و ثلث آن را براى نفس کشیدن بگذار.

و آن سه چیز که در حلم است.
هر گاه کسى به تو گفت اگر یک بگویى ده جوابت مى‏دهم، تو بگو: اگر ده بگویى یک جواب نمى‏دهد. و هر گاه کسى به تو دشنام داد به او بگو: اگر در آن‏چه مى‏گویى راست مى‏گویى از خداوند مى‏خواهم مرا ببخشد و اگر دروغ مى‏گویى از خداوند مى‏خواهم ترا ببخشد و هر گاه کسى تو را وعده به خیانت داده تو او را به خیرخواهى و مراعات وعده بده‏
و آن سه چیز که در علم است.
آنچه را نمى‏ دانى از علما سؤال کن
و بر حذر باش که به جهت امتحان و تجربه از آنان سوال کنى (یعنى آنچه را مى‏دانى به جهت امتحان که آیان او مى‏داند از او بپرسى) 
و بر حذر باش از این که به رأس خودت عمل کنى و تا راهى براى احتیاط وجود دارد احتیاط کن و از فتو دادن فرار کن به مانند فراز از شیر و گردن خودت را پل براى دیگران قرار مده. 

آنگاه امام صادق فرمود: برخیز ابوعبدالله که تو را نصیحت کردم و مزاحم اذکار من نشود چرا که من به خودم بدگمان هستم. و درود بر کسى که از هدایت پیروى کند. (بحار الانوار 1/244)

شرح حدیث عنوان بصری - مسجد امام سجاد(ع) - استاد روحی



سونیا زارعی لیلا زارعی

برنامه ای برای زندگی موفق

شیشه سکوریت در پاکدشت

تو ,سه ,کسى ,خداوند ,براى ,گاه ,سه چیز ,آن را ,چیز که ,هر گاه ,نه چیز

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

املاک ارم ماسال hhjhjhj ...Sport and Movie Girly Web به خایه ی باقر خوش آمدید دانلود رایگان جزوه و خلاصه کتاب مطلب آهو Amir Hossein Eslami دیسلا موزیک درس مزخرف عربی